Mede-oprichter Beats onthult oordopjes van 300 dollar

© CIDimport

Mede-oprichter Beats onthult oordopjes van 300 dollar

Geplaatst: 4 september 2014 - 12:09

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:47

Redactie ID.nl

Als je gewend bent een paar tientjes neer te tellen voor nieuwe oordopjes, schrik dan niet te hard van het prijskaartje van de vandaag onthulde Ropes. Deze stijlvolle oortjes gaan voor 300 dollar over de toonbank.

Daarvoor krijg je oordoppen terug die 'het beste geluid ter wereld produceren,' aldus de makers er van. Ropes is een product van Roam, het nieuwe bedrijf van Beats mede-oprichter Steven Lamar. Lamar verliet de koptelefoonfabrikant toen deze werd opgekocht door Apple.

Volgens Lamar is het raar dat oordoppen in al die jaren vrijwel gelijk zijn gebleven, terwijl ze onderdeel uitmaken van gadgets die telkens verder evolueren. Smartphones, bijvoorbeeld. "Maar consumenten willen tegenwoordig meer. Ze willen een aantrekkelijke en stijlvolle connectie met hun mobiele apparaten," zo stelt de bedenker.

Ketting

Dat is ook de reden waarom de Ropes zijn ontworpen om te dragen als een ketting. Dat is niet alleen modieus, je raakt de dopjes ook niet zo gemakkelijk meer kwijt. En dat is wel zo'n fijne gedachte, als je er toch 300 dollar voor hebt neergelegd. Daarnaast werken de oordopjes samen met een iOS (en later Android)-app, waarmee je de muziek kunt 'personaliseren'.

Roams brengt de Ropes in november uit. Tot het einde van het jaar doneert het bedrijf 100 dollar van iedere aankoop aan het goede doel Stand Up To Cancer.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten