Meer bewerkingsopties voor betalende Google Foto's-gebruikers 2021-02-15T11:05:00

Alles wat je moet weten over het verzekeren van jouw spullen

Word: Lijnen invoegen

Meer bewerkingsopties voor betalende Google Foto's-gebruikers

Meer bewerkingsopties voor betalende Google Foto's-gebruikers

Google maakt het voor Google Foto's-gebruikers telkens aantrekkelijker om voor de cloudopslagdienst te betalen. Zo zijn er nu nieuwe bewerkingsopties beschikbaar, enkel te selecteren wanneer je Google One-abonnee bent.

Er wordt bij de functies stilgestaan op Google's blog en ze worden veelal mogelijk gemaakt door kunstmatige intelligentie. Zoals Portrait Blur, dat achtergronden vervaagt zodat de persoon op de voorgrond scherper in beeld komt.

Dit is vergelijken met het scherpte/diepte-effect (bokeh) dat recente smartphone-camera's kunnen vastleggen, waarbij Google's effect ook werkt op foto's die in het verleden al geschoten zijn.  Portrait Light zorgt er daarna voor dat gezichten ook beter uitgelicht zijn.

Luchtje scheppen

Met Dynamic Suggestion is daarnaast de sfeer van een bepaalde foto in één keer te wijzigen, door aan de helderheid en het contrast te sleutelen. Een van de nevenfuncties heet Sky Suggestion. De AI van Google herkent de lucht in foto's en past alleen dat deel van het plaatje aan, wat er als volgt uit kan zien:

Bovenstaande opties zijn niet toegankelijk voor gratis gebruikers van Google Foto's. De laatste tijd zien we dat Google meer manieren zoekt om aan de dienst geld te verdienen. Door een aanpassing in het beleid zit je vanaf juni aanstaande bijvoorbeeld eerder aan je gratis opslaglimiet van 15 GB.

Meer ruimte is dan te koop door Google One-abonnee te worden. Dit kan vanaf 1,99 euro per maand.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord