Meer geld voor Informatiepunten Digitale Overheid in bibliotheken 2021-11-29T12:03:56

Dyson-producten in virtual reality te proberen

Review: Logitech MX Keys Mini

Meer geld voor Informatiepunten Digitale Overheid in bibliotheken

Meer geld voor Informatiepunten Digitale Overheid in bibliotheken

Niet iedereen kan de digitalisering van veel overheidszaken bijbenen en daarom biedt menig bibliotheek inmiddels een zogeheten Informatiepunt Digitale Overheid. Om dit initiatief verder uit te breiden, trekt het ministerie van Binnenlandse Zaken er 18 miljoen euro extra voor uit.

Daarover vertelt Raymond Knops (demissionair staatssecretaris van Binnenlandse Zaken) vanochtend in Goedemorgen Nederland. In 2019 werden de eerste stappen voor dit project gezet en nu tellen 350 bibliotheken zo'n informatiepunt. Je kunt daar terecht met al je vragen rond onder meer DigiD, het online regelen van aangiftes en toeslagen, en de werking van de coronacheck-app.

Welke bibliotheken?

Misschien vraag je je af of de bibliotheek bij jou in de buurt zo'n Informatiepunt Digitale Overheid heeft. Deze informatie vind je terug op de bijbehorende website. Onder Waar zoek je hulp voer je je postcode in en kies je de maximale afstand tot de bieb. Druk op Enter en een lijst met bibliotheken die een informatiepunt bieden, komt tevoorschijn. Bellen naar je lokale bibliotheek is uiteraard ook een optie.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord