'Meer mobiele connecties op aarde dan mensen' 2014-10-07T14:25:48

Popcorn Time-alternatief 'MovieBox' voor iOS heeft geen jailbreak nodig

Malware gemakkelijk te installeren op winkel-pc's

'Meer mobiele connecties op aarde dan mensen'

Groei ook sneller dan we ons kunnen voortplanten

'Meer mobiele connecties op aarde dan mensen'

Voor het eerst in de geschiedenis zijn er meer mobiele apparaten in gebruik dan dat er mensen op de aarde wonen. Waar we momenteel met krap 7,2 miljard inwoners op deze aardbol rondlopen, zijn er bijna een miljard meer SIM-kaarten actief.

Dat aantal groeit daarbij ook nog eens sneller dan dat mensen zich kunnen voortplanten, stelt onderzoeksbureau GSMA Intelligence. Iedere seconde komen er twee mensen bij, voor een jaarlijkse wereldbevolkingsgroei van 1,2 procent. Het aantal mobiele connecties groeit vijf keer zo snel. "Niet slecht voor een industrie die dertig jaar geleden nog niet bestond," aldus GSMA.

Niet iedereen verbonden

Niet iedere persoon op deze aarde is echter ook verbonden met een mobiel netwerk. Ongeveer de helft van de wereld heeft een mobiel telefoonabonnement afgesloten. Als je een abonnement hebt, is de kans groot dat je meer dan één apparaat in huis hebt dat een mobiele connectie maakt. "Gebruik je bijvoorbeeld een tablet en een smartphone, dan maak je dus twee mobiele connecties," legt GSMA uit.

Telecomaanbieders maken overigens niet automatisch extra winst met de toename in mobieltjes. De 'winst per gebruiker' is dit jaar minder dan vorig jaar, mogelijk mede door de populariteit van gratis communicatiediensten als WhatsApp en Facebook Messenger.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord