'Meer risico op ongeluk bij handsfree bellen' 2016-11-21T12:00:39

Paint 3D vervangt oude Paint in Windows 10

Microsoft raadt Edge als veiligste browser aan met nieuwe pop-up

'Meer risico op ongeluk bij handsfree bellen'

'Meer risico op ongeluk bij handsfree bellen' Bron: DH.be

Handsfree bellen klinkt veilig, je hebt immers beide handen gewoon aan het stuur. Toch is de kans op een ongeluk vier keer groter dan wanneer je helemaal niet belt, blijkt uit Belgisch onderzoek.

Al vaker is gebleken dat handsfree bellen minder veilig is dan het lijkt. Engelse onderzoekers stelden eerder dit jaar dat je net zoveel risico loopt op een verkeersongeluk mét telelefoon in je hand. Ook handsfree focus je namelijk niet op de weg, maar zit je met je gedachten bij hele andere dingen.

Oogmeting

Interessant aan dit nieuwe onderzoek is echter de gebruikte methode: deelnemers kregen een slimme bril op, waarmee bijgehouden werd waar tijdens het rijden en bellen naar gekeken werd. Er werd 44 procent minder op verkeerdborden gelet en 28 procent minder naar andere weggebruikers. Men keek minder in spiegels en zo nu en dan werden er ook afslagen gemist.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord