Meldpunt Vuurwerkoverlast onbereikbaar

© CIDimport

Meldpunt Vuurwerkoverlast onbereikbaar

Geplaatst: 27 december 2012 - 13:24

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:01

Redactie ID.nl

Het Meldpunt Vuurwerkoverlast is populair in deze dagen voor Oud en Nieuw. Vanochtend was de website van dit meldpunt tijdelijk niet meer te bereiken.

Te veel mensen probeerden tegelijkertijd de website vuurwerkoverlast.nl te bezoeken, schrijft Nu.nl. Op het moment van schrijven zijn er 22.865 meldingen van vuurwerkoverlast gedaan. Woensdagavond noteerde de website maar liefst 1.000 meldingen per uur, waarvan 85 procent serieus zou zijn te nemen. De overige klachten waren verzonnen of berichten van mensen die het niet eens zijn met het meldpunt.

Arno Bonte, de fractievoorzitter van GroenLinks in Rotterdam, is met zijn partij betrokken bij de oprichting van het meldpunt. Volgens de oprichters storen steeds meer mensen zich aan de overlast door vuurwerk. Met de website moet zichtbaar worden gemaakt hoe groot de overlast van de Nederlandse vuurwerktraditie daadwerkelijk is.

Het gaat hier om de overlast door het voortijdig afsteken van vuurwerk, mensen die gewond raken, materiële schade en vuurwerkafval. De binnengekomen meldingen worden gebundeld en aangeboden aan de Tweede Kamer.

De website blijft open tot 3 januari 2013.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten