Merendeel populaire apps heeft abonnementsvorm 2020-10-19T10:25:15

Review: Oral-B iO 9n

Windows 10 oktober 2020-update nu te installeren

Merendeel populaire apps heeft abonnementsvorm

Merendeel populaire apps heeft abonnementsvorm

Veel apps hebben een abonnementsvorm als verdienmodel. Hoeveel dat er precies zijn, becijferde marketingbedrijf Adjust. Vooral op Android zijn veel abonnementen te vinden.

Men onderzocht zowel op iOS als Android de 225 meest gedownloade applicaties. Op iOS biedt 49 procent van deze apps een vorm van abonnementen. Op Android ligt dit aantal nog veel hoger, namelijk 80 procent. Klinkt als een boel. Maar wordt er gekeken naar álle apps die in de downloadwinkels te vinden zijn - zo'n 4,5 miljoen -, dan werkt slechts 1 procent met abonnementen. 

Subscripties zijn vaak optioneel. Denk aan gratis apps waarvan sommige 'premium' functies pas werken als je een abonnement afsluit. Ook is dit geregeld een manier om advertenties te laten verdwijnen.

Abonnees geven maandelijks gemiddeld 21 dollar uit aan app-subscripties. Met als kanttekening dat alleen Amerikaanse smartphone-gebruikers aan dit onderzoek hebben meegedaan. Jongeren (25-34) geven ruim 10 dollar per maand meer uit aan app-abonnementen dan ouderen (55+). Videostreamingdiensten zijn niet meegerekend. 

Inkomstenbronnen

Apps kennen doorgaans drie verdienmodellen, waaronder dus een abonnementsvorm. Verreweg de meeste apps zijn echter gratis, met ingebakken reclameboodschappen. Een klein deel kost een vast bedrag. Na betaling is de app voor altijd advertentievrij te gebruiken. Toch kiezen relatief weinig appbouwers voor deze inkomstenbron. In de Play Store betreft slechts 3,5 procent zo'n betaalde app. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord