Met dit kleine stripje van 2 euro gaan je batterijen 8 keer langer mee

© CIDimport

Met dit kleine stripje van 2 euro gaan je batterijen 8 keer langer mee

Geplaatst: 3 juni 2015 - 09:48

Aangepast: 20 september 2022 - 07:33

Redactie ID.nl

Met een klein stukje metaal van zo'n 2 euro heb je straks nooit meer last van lege batterijen. Een Amerikaans bedrijfje heeft namelijk een manier gevonden om met een klein stripje de levensduur van normale batterijen zo'n 8 keer langer te maken.

Met dit kleine stripje van 2 euro gaan je batterijen 8 keer langer mee

Het gaat om een kleine startup genaamd Batteroo, dat het stripje binnenkort voor € 2,20 beschikbaar maakt.

Wetenschappelijk onderzoek

Met die strip kan een batterij tot wel 800% langer mee, zegt de maker tegen website PCworld. De bedenkers hebben zelfs wetenschappelijk onderzoek laten doen om hun claim te ondersteunen.

'Leeg'

De Batteriser, zoals het stripje heet, is van metaal en moet over een gewone batterij heen worden geplaatst. Het stripje zorgt ervoor dat een batterij niet onder de 1,5 volt komt. Als dat namelijk gebeurt, geven apparaten aan dat een batterij 'leeg' is, terwijl dat in de praktijk betekent dat slechts een vijfde van de batterij is gebruikt.

Door het stripje worden de overige 80% door de batterij gestuurd en efficiënter gebruikt. Die techniek is op zichzelf niet nieuw, maar is nu in de praktijk te gebruiken met kleine batterijen.

Crowdfunding

Het apparaatje moet zo'n $ 2,50 kosten, omgerekend iets meer dan 2 euro. Het bedrijfje probeert het via crowdfunding rond te krijgen, zodat ze vanaf september leverbaar zijn. De campagne start halverwege juni op IndieGoGo, zodat je ze vooraf kunt bestellen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten