Met dit slimme fietsslot heb je geen sleutel meer nodig 2015-06-08T10:19:43

Mijn ING-app deze zomer met stem te ontgrendelen

Back-up al je foto's met Google Photos

Met dit slimme fietsslot heb je geen sleutel meer nodig

'Linka' gaat op slot met app

Met dit slimme fietsslot heb je geen sleutel meer nodig

Dankzij een nieuw 'slim fietsslot' hoef je nooit meer op zoek naar die kleine fietssleutel. Het slot herkent namelijk wanneer de eigenaar in de buurt is, en kan dan automatisch van het slot af worden gehaald. De 'Linka' is een Kickstarter-project waarvan de makers de productiekosten proberen binnen te halen via crowdfunding.

De makers van de 'Linka' hebben het beoogde bedrag (25,000 dollar) al ruim 4 keer binnengehaald. Het slot is te koop via crowdfundingsite Kickstarter.

Bluetooth

De Linka is een fietsslot dat via bluetooth kan herkennen of je in de buurt bent. Loop je naar je fiets toe, dan opent het slot automatisch. Ook als je je fiets ergens parkeert, heb je geen sleutel nodig om de fiets op slot te zetten.

Alarm

Het slot heeft daarnaast nog allerlei andere slimme functies. Zo gaat er een hard alarm af als iemand je fiets probeert te stelen, en krijg je daar een pushmelding van op je smartphone. Ook kun je bij diefstal op een kaart kijken waar de fiets zich bevindt. Voor de veiligheid hebben de makers ook ingesteld dat de fiets niet automatisch op slot kan als je aan het fietsen bent.

Duur

Dat slot is wel prijzig - het is een beetje zinloos om het op een goedkope studentenfiets te zetten. Je betaalt zo'n 90 euro voor het slot. De app is dan weer wel gratis. De Linka wordt in december geleverd.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord