'Met name jongeren installeren Netflix-app' 2017-12-04T11:36:03

Hoe stel je NL-Alert in op je smartphone?

Facebook lanceert Messenger voor jonge kinderen

'Met name jongeren installeren Netflix-app'

'Met name jongeren installeren Netflix-app'

De app van Netflix is met name onder jongeren populair, blijkt uit nieuwe cijfers van marktanalist Telecompaper. Ouderen hebben minder behoefte aan de streamingdienst.

In de leeftijdscategorie 12-19 jaar heeft 68 procent de Netflix-app op zijn telefoon geïnstalleerd, bij 20-29 jarigen 59 procent. Maar onder 50-64 jarigen is dat aantal nog maar 18 procent, en bij 65-plussers slechts 9 procent.

Al met al gebruikt een derde van de Nederlanders de Netflix-app op zijn smartphone, wat neerkomt op 2,7 miljoen gebruikers in totaal. Er wordt gemiddeld 120 minuten per week naar Netflix-films en -series gekeken.

Pinterest en Facebook

Telecompaper meldt ook dat Pinterest hier telkens populairder wordt, met name onder vrouwen. Dat sociale netwerk zag binnen een half jaar tijd een groei van een half miljoen gebruikers. Facebook blijft met 7,8 miljoen dagelijke gebruikers de grootste. Ook dat medium kreeg er de afgelopen maanden alleen maar meer gebruikers bij.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord