Microsoft accepteert bitcoinbetalingen

© CIDimport

Microsoft accepteert bitcoinbetalingen

Geplaatst: 11 december 2014 - 07:46

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:51

Redactie ID.nl

Microsoft accepteert sinds donderdag bitcoins voor zijn eigen diensten. Je kunt nu met de virtuele valuta betalen bij de Windows Store, Xbox en app-winkels op Windows Phone.

Dat is te zien bij het betaling- en factureringsdeel van Microsoft. Ondanks de acceptatie van Microsoft om bitcoinbetalingen toe te staan, moet hiervoor wel gebruik worden gemaakt van een tussendienst. Het is niet mogelijk om direct te betalen en gebruikers moeten eerst bitcoins aan hun Microsoft-account toevoegen. Hierbij is voorlopig alleen ondersteuning voor betaaldienst Bitpay, dat dus als tussendienst gebruikt dient te worden.

Transacties naar het Microsoft-account zouden direct verwerkt worden, maar mocht dit niet meteen gebeuren dan roept Microsoft op om eerst nog twee uur te wachten, voordat klanten contact op nemen met de klantenservice.

Voorlopig zal de bitcoin-ondersteuning bij Microsoft enkel in de Verenigde Staten beschikbaar zijn, maar de verwachting is dat dit ook snel zijn weg zal vinden naar Europa en Nederland. In Nederland accepteren een aantal diensten en winkels de bitcoin al als valide betalingsmiddel, met Thuisbezorgd als grootste naam.


Zie ook: Arnhemse supermarkt maakt bitcoinbetalingen mogelijk

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten