Microsoft-accounts massaal beveiligd met reeds gelekte wachtwoorden 2019-12-10T08:39:53

Bitwarden: desktopapplicatie

Office 365: 3D-modellen

Microsoft-accounts massaal beveiligd met reeds gelekte wachtwoorden

Microsoft-accounts massaal beveiligd met reeds gelekte wachtwoorden

44 miljoen gebruikers van Microsoft-diensten loggen op hun Microsoft-account in met een wachtwoord dat bij cybercriminelen al bekend is. Dat zijn namelijk wachtwoorden die eerder zijn buitgemaakt in datalekken, maar hergebruikt worden.

Dat concludeert Microsoft in een nieuw security-rapport. Het bedrijf vergeleek hiervoor de inlog-gegevens van drie miljard accounts (periode januari - maart 2019) met data uit gehackte databases. Vaak weten mensen helemaal niet dat hun logins op straat liggen. Een site als Have I Been Pwned helpt bij het in kaart brengen hiervan.

Remedie: unieke wachtwoorden

Wachtwoorden voor accounts die hier naar boven komen, kun je beter niet ook voor andere diensten gebruiken. Toch komt dat tientallen miljoenen keren voor, zo blijkt nu uit Microsofts onderzoek. Bij de 'matchende' Microsoft-accounts wordt een wachtwoord-reset afgedwongen. Verder blijft gelden: bedenk zoveel mogelijk unieke wachtwoorden of installeer een wachtwoordmanager.

Lees bij onze collega's van Computer!Totaal: 7 tips om de beste wachtwoordmanager te vinden.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord