Microsoft-app moet Android-gebruikers naar Windows Phone lokken

© CIDimport

Microsoft-app moet Android-gebruikers naar Windows Phone lokken

Geplaatst: 23 november 2015 - 07:48

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:12

Redactie ID.nl

Het grootste probleem dat we op dit moment met Windows Phone hebben is dat er vrijwel geen apps voor zijn - heel jammer voor zo'n prima besturingssysteem. Ook Microsoft baalt daar van, dus wil het bedrijf proberen je met een nieuwe vergelijkings-app te overtuigen dat er wel degelijk apps voor Windows Phone bestaan.

Microsoft heeft daarom de app 'AppComparison for Android' uitgebracht. De app scant de telefoon van een Android-gebruikers, en geeft suggesties voor apps die in de Windows Store staan.

Suggesties

Die suggesties worden gedaan op basis van de apps die je vaak gebruikt en waar je extra in geïnteresseerd bent. In sommige gevallen laat de app zien dat er ook Windows-varianten bestaan, zoals WhatsApp of Facebook, maar als die er niet zijn krijg je alternatieven te zien. AppComparison vindt dan apps van derde partijen, zoals UC Browser in plaats van Chrome (maar mét ondersteuning voor bookmarks!).

Windows 10

Microsoft hoopt dat Android-gebruikers inzien dat er wel degelijk genoeg apps zijn voor Windows Phone. Met de aankomende release van Windows 10 wil Microsoft meer gebruikers voor zich winnen, maar het mobiele besturingssysteem heeft het stigma dat er te weinig apps beschikbaar zijn.

Niet perfect

Overigens is de tool niet helemaal perfect. Zo merkt de app op dat OneDrive een goed alternatief is voor Google Drive (dat er uit zichzelf niet is voor Windows Phone), maar die apps zijn niet compatibel met elkaar en het is maar de vraag wie er over wil stappen met al zijn documenten. Laten we eerst maar eens wachten wat Windows 10 precies voor ontwikkelaars gaat betekenen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten