Microsoft-app moet Android-gebruikers naar Windows Phone lokken 2015-11-23T09:50:29

Review: Pocketbook Sense

Zenrouter blokkeert alle online-reclame

Microsoft-app moet Android-gebruikers naar Windows Phone lokken

Vergelijkings-app laat zien welke Windows Phone-apps er bestaan

Microsoft-app moet Android-gebruikers naar Windows Phone lokken

Het grootste probleem dat we op dit moment met Windows Phone hebben is dat er vrijwel geen apps voor zijn - heel jammer voor zo'n prima besturingssysteem. Ook Microsoft baalt daar van, dus wil het bedrijf proberen je met een nieuwe vergelijkings-app te overtuigen dat er wel degelijk apps voor Windows Phone bestaan.

Microsoft heeft daarom de app 'AppComparison for Android' uitgebracht. De app scant de telefoon van een Android-gebruikers, en geeft suggesties voor apps die in de Windows Store staan.

Suggesties

Die suggesties worden gedaan op basis van de apps die je vaak gebruikt en waar je extra in ge├»nteresseerd bent. In sommige gevallen laat de app zien dat er ook Windows-varianten bestaan, zoals WhatsApp of Facebook, maar als die er niet zijn krijg je alternatieven te zien. AppComparison vindt dan apps van derde partijen, zoals UC Browser in plaats van Chrome (maar m├ęt ondersteuning voor bookmarks!).

Windows 10

Microsoft hoopt dat Android-gebruikers inzien dat er wel degelijk genoeg apps zijn voor Windows Phone. Met de aankomende release van Windows 10 wil Microsoft meer gebruikers voor zich winnen, maar het mobiele besturingssysteem heeft het stigma dat er te weinig apps beschikbaar zijn.

Niet perfect

Overigens is de tool niet helemaal perfect. Zo merkt de app op dat OneDrive een goed alternatief is voor Google Drive (dat er uit zichzelf niet is voor Windows Phone), maar die apps zijn niet compatibel met elkaar en het is maar de vraag wie er over wil stappen met al zijn documenten. Laten we eerst maar eens wachten wat Windows 10 precies voor ontwikkelaars gaat betekenen.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord