Microsoft blikt vooruit op tweede grote Windows-update van 2020

© CIDimport

Microsoft blikt vooruit op tweede grote Windows-update van 2020

Geplaatst: 17 juni 2020 - 06:17

Aangepast: 29 augustus 2022 - 16:15

Redactie ID.nl

Nu de mei 2020-update voor Windows 10 officieel uit is, blikt Microsoft alvast vooruit op de tweede update van dit jaar. Die heeft de codenaam 20H2 en wordt in de tweede helft van 2020 verwacht, waarschijnlijk rond oktober/november.

Met de halfjaarlijkse onderdelenupdates voor Windows 10 pakte Microsoft altijd groot uit. Zo werden er geregeld zelfs hele nieuwe programma's aan het besturingssysteem toegevoegd. Die tijd lijkt voorbij, want sinds vorig jaar zijn de updates veel kleinschaliger van aard. Het betreft voornamelijk optimalisaties waar je als Windows-gebruikers verder weinig van merkt.

Dat was ook zo bij de recente mei-update en is opnieuw het geval bij de update naar versienummer 20H2. Zelf noemt Microsoft het een 'beperkte set aan onderdelen' die de 'performance en kwaliteit verbeteren'. Wel is het de eerste versie van Windows 10 waar de vernieuwde Edge-browser standaard onderdeel van uitmaakt.

Edge op komst

Mogelijk heb je die trouwens al op je systeem staan, sinds begin deze maand rolt Microsoft de browser uit als deel van de maandelijkse 'kleine' updates. Verschil is dat je straks bij een schone installatie van 20H2 de nieuwe browser direct ter beschikking hebt. Windows Insiders kunnen nu al met een eerste vroege versie van Windows 10 20H2 aan de slag. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten