Microsoft dicht kritieke IE- en Word-lekken 2013-11-04T15:48:38

iPhone met ingebouwd mes

Pou

Microsoft dicht kritieke IE- en Word-lekken

Microsoft dicht kritieke IE- en Word-lekken

In de laatste patchronde voor het einde van het jaar verhelpt Microsoft ernstige lekken in IE en Word waarmee kwaadwillenden de computer van de gebruiker kunnen overnemen.

In totaal betreft het een zevental patches voor 12 lekken. Vijf van de zeven patches zijn kritiek en dienen zo snel mogelijk gepatcht te worden via Windows Update.

Drie van de lekken zitten in alle versies van IE en maken het mogelijk om de computer over te nemen. Een lek in Word zorgt er voor dat bij het openen van een speciaal aangemaakt RTF-bestand (Rich Text Format) of het bekijken van een voorvertoning er van via Outlook, zorgt ervoor dat willekeurige code uitgevoerd kan worden op de computer (met de rechten van de gebruiker op dat moment).

Meer over de lekken vind je op de Security TechCenter van Microsoft. 

[Via: Security.nl]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord