'Microsoft dringt Edge op aan Windows Mail-gebruikers' 2018-03-19T10:43:47

Firefox slaat wachtwoorden niet veilig genoeg op

Prijsvechter Huawei P20 Lite nu uit in Nederland

'Microsoft dringt Edge op aan Windows Mail-gebruikers'

'Microsoft dringt Edge op aan Windows Mail-gebruikers'

Wie de standaard mail-app in Windows 10 gebruikt, kan dit in de toekomst mogelijk alleen nog in combinatie met de Edge-browser. Microsoft experimenteert daarmee in een nieuwe testversie van het besturingssysteem.

Een link in een e-mail wordt dan altijd geopend in de Edge-browser, ongeacht of dit je standaard browser is. Microsoft kiest daar met name voor uit veiligheidsoverwegingen. Omdat het bedrijf zijn eigen browser het meest veilig acht, is de kans kleiner dat gebruikers een virus oplopen na het klikken op een malafide link. 

Feedback

Gekkigheid natuurlijk, want Chrome en Firefox zijn ook prima in staat om gevaarlijke websites op tijd te onderscheppen. Het is dan ook maar zeer de vraag of Microsoft het plan doorzet. Eerst vraagt het bedrijf om feedback van Windows 10-testers. Het bedrijf heeft dan nog alle tijd om de beslissing terug te draaien. Deze wijziging zou namelijk pas eind 2018 naar de reguliere versie van Windows 10 komen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord