Microsoft en Peter Jackson beginnen gamestudio

© CIDimport

Microsoft en Peter Jackson beginnen gamestudio

Geplaatst: 28 september 2006 - 05:09

Aangepast: 19 september 2022 - 13:44

Redactie ID.nl

Microsoft gaat samenwerken met de beroemde regisseur Peter Jackson in een nieuw opgericht bedrijf genaamd Wingnut Interactive. Een van de eerste producten die de studio zal uitbrengen is een nieuwe aflevering in de succesvolle Halo-serie. Peter Jackson wil samen met Microsoft Game Studios de grenzen van interactief amusement verleggen.

Microsoft en Peter Jackson beginnen gamestudio

Microsoft gaat samenwerken met de beroemde regisseur Peter Jackson in een nieuw opgericht bedrijf genaamd Wingnut Interactive. Een van de eerste producten die de studio zal uitbrengen is een nieuwe aflevering in de succesvolle Halo-serie. Peter Jackson wil samen met Microsoft Game Studios de grenzen van interactief amusement verleggen. Volgens Jackson biedt het Xbox 360-platform eindelijk verhalenvertellers de mogelijkheid om hun verhalen in de vorm van een film of een boek te vertellen maar dan met een extra laag van interactiviteit.

Het eerste project waar Peter Jackson, die ook de aankomende Halo-film regisseert, aan werkt is een nieuwe Halo-game. De game wordt ontwikkeld samen met Bungie Studios. Het tweede project dat uit de nieuwe gamestudio zal rollen is een totaal nieuw concept dat de grenzen zal opzoeken van interactief amusement.

Microsoft Game Studios heeft tevens Halo Wars aankondigd. Halo Wars is een nieuwe real-time strategy game die exclusief voor de XBOX 360 ontwikkeld is door Ensemble Studios, de makers van de Age of Empires-serie. In Halo Wars krijgt de speler het commando over menselijke UNSC-legers en moet hij deze strategisch inzetten om de vijandelijke Covenant-strijdmacht te verslaan.


Website

: www.halowars.com

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten