Microsoft haalt Windows 10 Creators Update weer offline

© CIDimport

Microsoft haalt Windows 10 Creators Update weer offline

Geplaatst: 29 maart 2017 - 09:38

Aangepast: 26 augustus 2022 - 17:48

Redactie ID.nl

Computer Idee meldde afgelopen dinsdag nog dat Microsoft ISO-images van de preview-versie van Windows 10 Creators Update beschikbaar had gesteld. Ook een tool waarmee je je bestaande Windows 10-installatie direct kon updaten, was enige tijd te downloaden. Vandaag blijkt dat Microsoft beide upgrademogelijkheden weer offline heeft gehaald.

Het is niet helemaal duidelijk waarom de updates van Windows 10 Creators Update zijn verdwenen. Het kan zijn dat deze onbedoeld zichtbaar online zijn gekomen via een van de servers van Microsoft, maar dat het nog helemaal niet de bedoeling was om de ISO-bestanden en de upgradetool beschikbaar te stellen. Computer Idee heeft nog geen nieuwe bestanden voor de update op de algemene downloadsites van Microsoft gevonden, maar we houden jullie op de hoogte als ze officieel beschikbaar komen. 

Binnenkort automatisch beschikbaar

Als je ongeduldig bent en de Windows 10 Creators Update graag wilt hebben, dan kan je hem nu alvast handmatig downloaden. Vanaf 11 april wordt de update automatisch beschikbaar gesteld via Windows Update. Ook zal er automatisch een melding in het systeemvak verschijnen als de update beschikbaar komt.

Bij de instellingen van Windows Update is op de meeste computers in ieder geval al deze melding te zien:

Microsoft haalt Windows 10 Creators Update weer offline-15755046

© CIDimport

Inmiddels kun je op de in het screenshot genoemde link klikken, waarna je op een nieuwe downloadpagina komt. Wil je precies weten hoe je stap voor stap nu al kunt ugraden naar de Creators Update? Lees dan ook onze workshop Zo installeer je nu de Windows 10 Creators Update

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten