Microsoft is door Windows Phone-voorraad heen

© CIDimport

Microsoft is door Windows Phone-voorraad heen

Geplaatst: 20 april 2018 - 06:04

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:56

Redactie ID.nl

Het wordt telkens lastiger om nog aan een Windows-smartphone te komen. De laatste modellen zijn nu uitverkocht in Microsofts eigen webshop. Het bedrijf produceert verder geen nieuwe modellen meer.

Vorig jaar werd duidelijk dat Microsoft geen tijd, moeite en vooral geld zou investeren in het doorontwikkelen van het mobiele Windows-besturingssysteem. De Lumia 650 uit 2016 bleek de laatste Windows Phone te zijn die door Microsoft zelf werd gemaakt. De toestellen werden simpelweg niet goed genoeg verkocht.

Andere fabrikanten probeerden het daarna nog wel, zoals HP met de Elite X3. Dat was dan ook een van de telefoons die tot voor kort nog bij Microsoft was, naast de Idol 4S van Alcatel. Beide waren ed afgelopen tijd flink afgeprijsd: de Elite X3 van 800 naar 300 dollar en de Idol 4S van 300 naar 100 dollar.

Alternatieven

Wie goed zoekt, vindt bij andere aanbieders her en der nog wel een Windows Phone. Maar waarschijnlijk niet voor lang meer. Microsoft biedt wel nog een paar Android-modellen aan in zijn webshop: de Galaxy S8 en S9, en de Razer Phone. Die zijn standaard uitgerust met verscheidene Microsoft-apps, waaronder het Office-pakket.

(via VentureBeat)

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten