Microsoft krijgt onverwachts bezoek van Chinese overheid 2014-08-28T17:10:30

Liftende robot start reis van 6000 kilometer

Kennismaken met OneDrive

Microsoft krijgt onverwachts bezoek van Chinese overheid

Reden is nog niet duidelijk

Microsoft krijgt onverwachts bezoek van Chinese overheid

De Chinese overheid is onverwacht op bezoek gegaan bij vier Chinese kantoren van Microsoft, zo meldt persbureau Reuters. Beide partijen geven geen duidelijkheid over de reden voor de spontane inspectie.

Microsoft geeft wel aan volledige medewerking te verstrekken. Het gaat om kantoren in de steden Peking, Shanghai, Guangzhou en Chengdu.

"Ons doel is om producten te bouwen die de functies, veiligheid en betrouwbaarheid bezitten die consumenten van ons verwachten," aldus een woordvoerder van Microsoft. "We geven graag antwoord op de vragen van de overheid."

Spionage

China leeft op gespannen voet met Microsoft, met name sinds klokkenluider Edward Snowden de cyberspionage-praktijken van de Amerikaanse geheime dienst blootlegde.

De Chinese staatstelevisie beschuldigde Microsoft eerder publiekelijk van het installeren van backdoor-software om Chinese burgers te bespieden. Windows 8 is inmiddels verbannen van overheidscomputers, maar dat zou vooral te maken hebben met energiebesparing.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord