Microsoft lost Windows-problemen met vpn’s en servers op 2022-01-21T09:25:02

Malware voor Windows, macOS en Linux bleef lang onopgemerkt

Nieuwe Samsung Galaxy Tab A8 ook als 128 GB-versie

Microsoft lost Windows-problemen met vpn’s en servers op

Microsoft lost Windows-problemen met vpn’s en servers op Bron: MIcrosoft

Microsoft brengt een out of band-update uit die de problemen oplost die veroorzaakt zijn door de vorige week verschenen Windows Update tijdens Patch Tuesday.

De januari-update voor Windows bracht problemen met zich mee, waardoor sommige virtual private networks niet meer werken en domain controllers onverwacht opnieuw opgestart werden. De Windows Server 2012 kwam vast te zitten in een bootloop en ondertussen werden sommige harde schijven onbruikbaar gemaakt. IT-admins werden gedwongen terug te gaan naar een vorige versie van Windows, waardoor veel servers opeens deels onbeschermd waren.

Update is niet zaligmakend

De update die Microsoft nu uitbrengt, is niet zaligmakend. De admins moeten namelijk eerst de Windows Update installeren die voor problemen zorgt. En dat is reden tot zorg, omdat de eerdergenoemde problemen dan alsnog kunnen optreden. Daarbij komt dat ze de toegang kunnen verliezen tot harde schijven die geformatteerd zijn als ReFS (Resilient File System).

Voordat de updates geïnstalleerd kunnen worden, moeten admins de data eerst migreren naar fixed drives. Had Microsoft dit probleem niet eerder aangekaart, dan hadden de IT-admins wellicht gedacht dat de schijven kapot zouden zijn. Met als gevolg dat ze geformatteerd zouden worden naar NTFS, waardoor ze alle data zouden kwijtraken.

De out of band-update (ook wel bekend als oob-update, een update die naast de reguliere updates verschijnt) is nu te downloaden voor admins met toegang tot Microsofts updatecatalogus. Ze zijn in te laden bij Windows Server Update Services. Bovendien zijn sommige fixes nu beschikbaar voor Windows 11 en Windows 10 als een optionele update.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord