Microsoft meldt misbruik van nieuwste IE-gat 2013-10-10T14:33:42

Scholen doen roosters achter virtueel slot en grendel

Voetbal via de vodcast

Microsoft meldt misbruik van nieuwste IE-gat

Microsoft meldt misbruik van nieuwste IE-gat

Microsoft heeft een waarschuwing afgegeven voor rondgaande kwaadaardige code (exploit) die misbruik maakt van een nieuw ontdekt gat in zijn webbrowser Internet Explorer.

Microsoft heeft een waarschuwing afgegeven voor rondgaande kwaadaardige code (exploit) die misbruik maakt van een nieuw ontdekt gat in zijn webbrowser Internet Explorer. Dit jongste beveiligingsgat is ontdekt door Secunia en volgt kort op twee andere gaten.

Microsoft waarschuwt dat het gat ook bestaat op volledig bijgewerkte Windows-pc's. De fout in IE 5 en 6 - ook te misbruiken via een mailattachment - kan misbruikt worden door een speciaal opgestelde website om middels een buffer overflow eigen (kwaadaardige) code uit te voeren op de doel-pc.

Microsoft werkt nu aan een patch die mogelijk vóór de volgende patch-ronde van 11 april uitkomt. Het bedrijf biedt een tijdelijke oplossing (workaround); het uitschakelen van Active Scripting. Daarnaast adviseert de softwareproducent gebruikers alleen vertrouwde websites te bezoeken. Beveiligingsexperts, waaronder ontdekker Secunia, verwachten echter op korte termijn een golf van nieuwe wormen en virussen, gebaseerd op de nu opgedoken exploit-demonstratiecode.

Bron: Computable


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord