Microsoft noemt Blu-ray een gepasseerd station 2013-11-04T16:39:02

Kentekens van auto's als sociale media

Een cookie dat niet kan worden verwijderd?

Microsoft noemt Blu-ray een gepasseerd station

Microsoft noemt Blu-ray een gepasseerd station

Stephen McGill, hoofd van de Xbox-divisie in het Verenigd Koninkrijk, heeft in een interview laten weten dat de consument Blu-ray als formaat overslaat en van dvd overstapt naar download- en streaming

Stephen McGill, hoofd van de Xbox-divisie in het Verenigd Koninkrijk, heeft in een interview laten weten dat de consument Blu-ray als formaat overslaat en van dvd overstapt naar download- en streamingformaten op internet.

McGill zei letterlijk: "Blu-ray is going to be passed by as a format. People have moved through from dvd's to digitale downloads and digital streaming."

Dat Microsoft niet enthousiast is over het Blu-ray valt te verwachten aangezien de grote concurrent van de Xbox360 wordt gevormd door de Sony's Playstation 3 met ingebouwde Blu-ray drive.

Opmerkelijker is dat Steve Jobs zich negatief uitlaat over Blu-ray aangezien hij in de strijd tussen HD-DVD en Blu-ray nog aan de kant van Sony stond. Al eerder noemde Steve Jobs met Blu-ray formaat een ‘bag of hurt' en in juni deed hij daar nog een schepje bovenop door te stellen dat Blu-ray steeds meer begint te lijken op de geflopte high-end audioformaten die werden voorbijgestreefd door de audioformaten op internet. Blu-ray heeft dan ook nooit zijn weg gevonden in de computers van Apple.

Een studie van de NPD Group laat zien dat digitale downloads van games nu al de verkopen van games in de winkel heeft overtroffen wat de uitspraak van Stephen McGill lijkt te onderschrijven. Dezelfde trend wordt geconstateerd op het gebied van films & tv waar downloads en streams steeds populairder worden door websites als Hulu en iTunes.

[Via Neowin]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord