Microsoft Office 2013 gratis op tablets

© CIDimport

Microsoft Office 2013 gratis op tablets

Geplaatst: 17 juli 2012 - 06:41

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:19

Redactie ID.nl

Microsoft heeft in San Francisco hun nieuwe versie van Office gepresenteerd en heeft aangegeven dat het gratis op Windows 8 (RT)-tablets zal worden geleverd. Het gaat dan om de Office Home and Student 2013 RT-versie.

De nieuwe Office is ontworpen om goed samen te werken met aanraakgevoelige schermen en stylus-pennetjes. Via de cloud-dienst SkyDrive worden je documenten opgeslagen en kun je vanaf elk Windows-apparaat (Windows 7 of nieuwer) bij je documenten zodat veranderingen die je maakt aan een document op je desktop automatisch worden doorgevoerd op je tablet. Hij onthoudt zelfs precies waar je bent gebleven als je van je ene naar je andere apparaat overstapt.

Microsoft Office 2013 gratis op tablets-15766390

© CIDimport

Word 2012 startscherm


Tablets met Windows RT (een Windows 8 versie voor tablets gebaseerd op ARM-processors) worden dus geleverd met een gratis versie van Office Home and Student 2013 RT, met nieuwe versies van Word, Excel, PowerPoint en OneNote applicaties

Office 365-abonnement via de cloud

De nieuwe Office is ook beschikbaar in abonnementsvorm via de cloud. Klanten krijgen op die manier automatisch upgrades en extra SkyDrive opslagruimte. Abonnees krijgen voor iedereen in het gezin een licentie voor 5 pc’s, Mac’s en mobiele apparaten. De nieuwe edities zijn Office 365 Home Premium, Office 365 Small Business Premium en Office 365 ProPlus.

Yammer in Office

Office is ook socialer geworden met door het toevoegen van Yammer aan Office. Yammer is een dienst die Microsoft onlangs heeft overgenomen voor 1,2 miljard dollar. Yammer is een soort sociaal netwerk voor bedrijven. Yammer integreert, zoals verwacht, met SharePoint en Microsoft Dynamics. Naast Yammer heeft Microsoft ook SKype gekocht en deze dienst is ook in Office verwerkt. Abonnees krijgen 60 gratis (wereldwijde) belminuten per maand. Contacten worden weergegeven als ‘People Cards’  waarop plaatjes, status updates, contactinformatie en activiteiten-feeds van Facebook en LinkedIn account staan.

Office 2013 downloaden

Wanneer de nieuwe Office precies uitkomt is onbekend maar aangezien er in de herfst meer over prijzen bekend wordt gemaakt en het meegeleverd wordt op Windows RT-tablets zal dat rond oktober zijn. Voor wie nu al de nieuwe functionaliteit wil testen, kan de preview-versie hier downloaden. 

[Via: Microsoft blog]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten