Microsoft pusht Edge als standaard browser na update 2021-06-04T08:25:01

Opfrisbeurt voor Firefox: Versie 89 met nieuwe interface

Review: TCL 20 SE

Microsoft pusht Edge als standaard browser na update

 Microsoft pusht Edge als standaard browser na update

Een update voor de Edge-browser zorgt ervoor dat je bij het opstarten een pop-up krijgt met de melding om Edge als de standaard browser in te stellen. Microsoft noemt dit de 'aanbevolen instellingen', die je overigens niet hoeft te accepteren.

De melding komt tevoorschijn zodra Edge-versie 91 geïnstalleerd is. Updates voor de browser worden vaak automatisch doorgevoerd, maar je kunt dit ook handmatig controleren door naar edge://settings/help te surfen. De nieuwste versie wordt dan direct binnengehaald. Open je Edge hierna opnieuw, dan krijg je de pop-up voorgeschoteld.

Elders online lezen we over een andere melding, namelijk om Bing als standaard zoekmachine in te stellen. Met daarbij klachten van gebruikers die de boodschap telkens opnieuw krijgen zodra ze de browser herstarten. Microsoft erkent dat dit een bug is en zoekt momenteel naar een oplossing. 

Je kunt dit soort pop-ups in de toekomst overigens voorkomen door naar edge://flags/ te gaan en daar de optie edge-show-feature-recommendations op Disabled te zetten.

Nieuw in Edge 91

Los van de opdringerige melding is het wel aan te raden om naar Edge 91 te upgraden. De browser vraagt hierna maar liefst 82 procent minder van het werkgeheugen, door tabbladen op de achtergrond efficiënter in slaapstand te houden.

Daarnaast vind je onder edge://settings/appearance tien nieuwe thema's, waarmee het uiterlijk van de browser te personaliseren is:


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord