Microsoft schrapt 18,000 banen

© CIDimport

Microsoft schrapt 18,000 banen

Geplaatst: 17 juli 2014 - 11:10

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:09

Redactie ID.nl

Microsoft gaat 18,000 banen schrappen. De softwaregigant stuurt nog dit jaar al die medewerkers naar huis, waarvan ruim 12,500 uit de Nokia-divisie komen.

Dat zegt Microsoft CEO Satya Nadella in een email aan de werknemers. "Binnen 6 maanden horen de eerste 13,000 medewerkers van hun ontslag", staat daar te lezen.

Geen verrassing

Dat er vooral in Nokia wordt gehakt, komt niet als een verrassing. Microsoft kocht de slecht presterende Finse telefoonfabrikant vorig jaar, en worstelt sinds die aankoop met wat het ermee aan moet. Toen Microsoft Nokia overkocht, kreeg het er 32,000 gebruikers bij.

Waar Nokia heen gaat

Tegelijk met de aankondiging licht Microsoft wel een tipje van de sluier op over welke kant het bedrijf op wil met Nokia. Uiteindelijk moeten alle Nokia-telefoons Lumia's gaan worden, waardoor goedkope toestellen zoals de onlangs aangekondigde Android-Nokia worden geschrapt uit de lijn.

Koers

Microsoft heeft al een aantal jaren een wispelturige koers, al komt daar langzaam verandering in. Sinds kort staat het bedrijf onder leiding van de nieuwe CEO Satya Nadella, die deze week een bijzonder lange open brief stuurde aan alle Microsoftmedewerkers. Volgens Nadella komen er grote veranderingen naar MIcrosoft, die zich met name gaan richten op de zakelijke markt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten