Microsoft schrapt browserkeuzescherm

© CIDimport

Microsoft schrapt browserkeuzescherm

Geplaatst: 18 december 2014 - 08:14

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:48

Redactie ID.nl

Microsoft schrapt het scherm waarmee gebruikers een eigen browser kunnen kiezen. Het bedrijf moest altijd een verplicht scherm tonen aan gebruikers van Windows, waarbij zij hun eigen browser kunnen kiezen. Dat is nu voorbij, want Microsoft gaat Internet Explorer weer de standaardbrowser van Windows maken.

Microsoft moest het browserkeuzescherm tonen van de Europese Commissie. Die dwong Microsoft daar in december 2009 toe, omdat het bedrijf anders aan concurrentievervalsing zou doen door Internet Explorer de standaardbrowser te maken.

Verlopen

Dat besluit gold voor 5 jaar, en die zijn nu voorbij. "Microsoft heeft de update in overeenstemming met de Europese Commissie doorgevoerd, maar nu de termijn voorbij is zullen we de browserkeuze niet meer aanbieden voor nieuwe gebruikers", schrijft het bedrijf.

Browserkeuze weg

Dat betekent dat Microsoft het browserkeuzescherm weer weg laat. Dat geldt alleen voor gebruikers die Windows opnieuw installeren. Daarbij wordt standaard de nieuwste versie van Internet Explorer geïnstalleerd. Gebruikers kunnen nog steeds hun favoriete browser (zoals Chrome of Firefox) installeren, maar moeten dat dan handmatig doen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten