Microsoft Security Essentials wederom slecht uit test

© CIDimport

Microsoft Security Essentials wederom slecht uit test

Geplaatst: 3 juni 2013 - 09:43

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:52

Redactie ID.nl

Uit testen van AV-Comperatives en AV-Test.org scoort Microsoft Security Essentials al maandenlang ondermaats. Nu komt het beveiligingspakket van Microsoft ook slecht uit de test van MRG Effitas. Slechts een pakket scoort slechter dan Microsofts beveiligingspakket.

MRG (malware research group) Effitas is een onafhankelijk Brits bedrijf dat onderzoek doet naar it-beveiliging. Het bedrijf  testte een 17-tal virusscanners onder Windows 7 (SP1) en ook in die test bungelt Microsofts Security Essentials onderaan. Het beveiligingspakket van Microsoft liet 17% van de 585 actuele malware-bestanden door die losgelaten werden op computers waarop een van de scanners geïnstalleerd stond. Er waren drie momenten waarop een virusscanner kon scoren: tijdens het bezoeken van een kwaadaardige url, het downloaden van de malware en het openen van de malware. Er werd ook gekeken in hoeverre er actie gevraagd werd van de gebruiker. Dus bij 100% scores kan het zijn dat het ene pakket toch hoger staat in de tabel omdat het zonder tussenkomst van de gebruiker de malware tegenhield. Hierdoor scoorde Avast bijvoorbeeld lager terwijl die wel 100% tegenhield.

Microsoft Security Essentials wederom slecht uit test-16254742

© CIDimport

AVG heeft opvallend vaak input van de gebruiker nodig in vergelijking met andere pakketten

Microsoft Security Essentials wederom slecht uit test-16254745

© CIDimport

Vier van de 17 behalen een perfecte score in de test van MRG Effitas

Aanvullend pakket Malwarebytes scoort goed

Kaspersky, Emsisoft en SoftSphere kwamen als beste uit de test.  maar is een pakket waarvoor betaald moet worden. SUPERAntiSpyware scoorde slechter dan Microsoft Security Essentials (meer dan 41%) maar is een aanvullend pakket, net als Malwarebytes die juist een opvallend goed resultaat neerzette. Wat nog wel gezegd moet worden is dat Micrsoft Security Essentials natuurlijk gratis is en een antiviruspakket van bijvoorbeeld Kaspersky niet.

[Via: Security.nl]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten