Microsoft toont e-ink display in toetsenbord

© CIDimport

Microsoft toont e-ink display in toetsenbord

Geplaatst: 25 augustus 2015 - 08:26

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:58

Redactie ID.nl

Het blijft vaak een dilemma: neem je genoegen met typen op het touchscreen in je tablet of doe je er toch een toetsenbord-hoes omheen, waardoor je gemakkelijker kan typen maar 'ie meer ruimte inneemt? Microsoft presenteert een concept dat het beste van beide werelden wil bieden: DisplayCover, een toetsenbord mét touchscreen.

Dat touchscreen zit in een horizontale balk boven de toetsen en is van e-ink. Voor die technologie is gekozen omdat deze energiezuiniger is dan lcd of oled. Het scherm kan afhankelijk van wat er op je scherm te zien is, van inhoud veranderen.

Ben je op het bureaublad van je Surface-tablet, dan toont het touchscreen een rij knoppen die doet denken aan een startmenu. Je opent er bijvoorbeeld programma's mee als Skype, Edge of Photoshop. Eenmaal in Photoshop veranderen de knoppen in de tools die je in dat programma gebruikt. Het scherm reageert ook op de Surface-pen.

Enhance

De touchscreen kan ook ingezet worden als een soort muis. In onderstaande instructievideo toont Microsoft onder meer hoe je ermee kan inzoomen op Google Maps, zoals je ook gewend bent te doen op de schermen in smartphones en tablets.

Microsoft heeft nog geen plannen gedeeld om DisplayCover ook echt te gaan verkopen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten