Microsoft Translator vertaalt live groepsgesprekken 2016-12-14T10:11:16

Videobellen nu mogelijk in Slack

Krantenkiosk-app Blendle test maandabonnement

Microsoft Translator vertaalt live groepsgesprekken

Microsoft Translator vertaalt live groepsgesprekken

De vernieuwde Microsoft Translator-app maakt het mogelijk om groepsgesprekken live te vertalen, ook wanneer deelnemers allerlei verschillende talen spreken.

Iedereen die aan het gesprek meedoet, leest zodoende wat er gezegd wordt in zijn eigen taal. De vertaalde tekst komt tevoorschijn onder het oorspronkelijke bericht, zo is te zien in onderstaande video.

Er is ondersteuning voor meer dan 50 geschreven talen, waaronder Nederlands. De app kan ook gesproken woorden in real-time vertalen, maar dat kan 'slechts' in negen talen. Nederlands hoort daar nog niet bij. O.a. Frans en Duits wel.

Skype

De vertaal-opties maken al langer deel uit van Skype, waar Microsoft eigenaar van is. Binnen die software beperken de vertalingen zich echter nog tot een-op-een-gesprekken. Wel is daar sinds kort de optie om gesprekken naar vaste nummers te laten vertalen.

Microsoft Translator is te downloaden in de App Store, de Play Store en de Windows Store. Er is ook een webversie beschikbaar.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord