Microsoft wil mogelijk af van live-tegels in startmenu 2020-02-28T09:56:34

Belastingaangifte in Excel - binnenkort in Computer Idee

Skywalker Saga-boxset bevat alle Star Wars-films

Microsoft wil mogelijk af van live-tegels in startmenu

Microsoft wil mogelijk af van live-tegels in startmenu

Microsoft lijkt van plan het startmenu van Windows 10 te versimpelen en de zogeheten live-tegels zouden daardoor sneuvelen. Ze maakten voor het eerst hun opwachting in Windows 8 en zijn daar nog altijd een restant van.

Live-tegels zijn de grote, gekleurde blokken aan de rechterzijde van het startmenu. Het idee daarachter is dat software gedurende de dag live informatie kan tonen. Zo is er een live-tegel voor het weerbericht en het laatste nieuws. Weinig programma's maken hier echter gebruik van - de meeste tegels tonen helemaal geen extra info en het startmenu oogt erdoor onnodig rommelig.

De tegels hebben wel als voordeel dat ze op touchscreens makkelijk aan te tikken zijn. Ten tijde van Windows 8 was dat ook een van de idee├źn er achter, dit hele besturingssysteem was gericht op touchbediening. Een groot succes werd het alleen nooit. Toch nam Microsoft er geen afscheid van toen Windows 10 het levenslicht zag.

2021

De site Windows Latest meldt dat live-tegels mogelijk volgend jaar verdwijnen, wellicht in de tweede helft van 2021. Microsoft werkt ondertussen aan Windows 10X, met daarin een startmenu dat veel wegheeft van een mobiele app-launcher. Mogelijk komt een variant hierop ook naar de reguliere Windows 10-versie ter vervanging van het huidige startmenu, nu nog met live-tegels.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord