'Microsoft Windows 8 vatbaar voor 15% alle malware' 2013-11-04T15:52:12

Overwinningssite Romney toch gelanceerd

Mastercard Display Card: Creditcard met scherm en toetsenbord

'Microsoft Windows 8 vatbaar voor 15% alle malware'

'Microsoft Windows 8 vatbaar voor 15% alle malware'

Windows 8 weet via de Windows Defender zo’n 85% van alle malware van de afgelopen zes maanden te blokkeren, 15% wist de standaard Windows-beveiliging te omzeilen. Dit blijkt uit een test van antivirusontwikkelaar Bitdefender.

Bitdefender liet 385 malware samples, die het meest door cybercriminelen worden gebruikt, los op het nieuwe besturingssysteem van Microsoft zonder enige beveiligingssoftware buiten de eigen ingebakken Windows Defender. Zo'n 61 malware samples wisten het nieuwe Windows 8 te infecteren. Zonder Windows Defender zou dat aantal opgelopen zijn tot 234. 138 samples konden niet worden gestart, zes samples werden wel uitgevoerd maar crashten voortijdig en zeven andere samples konden geen schade aanrichten door Microsofts UAC (User Account Control). Dus ook al houdt het niet alles tegen, je bent toch een stuk veiliger uit met de Windows Defender ingeschakeld.


Microsoft software minder kwetsbaar

Bitdefender raadt aan een extra antiviruspakket te installeren om zoveel mogelijk bedreigingen tegen te gaan, daar heeft de ontwikkelaar van antivirussoftware natuurlijk zelf ook alle belang bij. Hoewel er weer drie kritieke lekken zijn gevonden voor Microsoft software (ook voor Windows 8), die aanstaande dinsdag op  Patch Tuesday worden verholpen, lijkt Microsoft wel steeds veiligere software te ontwikkelen. In Kaspersky's  IT Threat Evolution onderzoek bleek ook dat Microsoft uit de top 10 is verdwenen van kwetsbare software. De jaren ervoor wist Microsoft wel vaak de lijst te bevolken. Overigens bestond de top 10 van dit jaar uit de volgende software:

1. Oracle Java Multiple Vulnerabilities

2. Oracle Java Three Vulnerabilities

3. Adobe Flash Player Multiple Vulnerabilities

4. Adobe Flash Player Multiple Vulnerabilities

5. Adobe Reader/Acrobat Multiple Vulnerabilities

6. Apple QuickTime Multiple Vulnerabilities

7. Apple iTunes Multiple Vulnerabilities

8. Winamp AVI / IT File Processing Vulnerabilities

9. Adobe Shockwave Player Multiple Vulnerabilities

10. Adobe Flash Player Multiple Vulnerabilities

[Via: The Next Web]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord