Microsoft: ‘Windows XP is grootste gevaar van 2014’

© CIDimport

Microsoft: ‘Windows XP is grootste gevaar van 2014’

Geplaatst: 13 december 2013 - 07:57

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:39

Redactie ID.nl

Het verouderde besturingssysteem Windows XP is één van de grootste gevaren voor de digitale veiligheid in het nieuwe jaar. Dit zegt Microsoft, de maker van het besturingssysteem, in een blog over internetgevaren in 2014.

“Het verouderde platform stamt nog uit de vorige eeuw en kan de veiligheidsstandaard niet meer bijbenen”, aldus Microsoft in een blogpost. “Steeds meer machines met Windows XP zullen daarom slachtoffer vallen aan virussen en malware.”

Een belangrijke aanleiding voor deze uitspraken is dat Microsoft vanaf 8 april stopt met de ondersteuning van Windows XP. Wereldwijd zullen er op dat moment nog enkele honderden miljoenen pc’s zijn die van dat besturingssysteem gebruikmaken. Sterker nog: maar liefst 34 procent van alle pc’s ter wereld draait op Windows XP. In Nederland zijn die bijna een miljoen computers.

Volgens Microsoft is het upgraden naar een recentere versie van Windows de beste manier om aanvallers af te weren. Microsoft raadt gebruikers daarom ook aan om voor april van het komende jaar Windows 7 of Windows 8 te installeren. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten