Update: Microsoft Word werkt (tijdelijk) niet meer op Chromebooks

© CIDimport

Update: Microsoft Word werkt (tijdelijk) niet meer op Chromebooks

Geplaatst: 8 november 2016 - 08:21

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:45

Redactie ID.nl

De Microsoft Office-apps werken niet langer op Chromebooks. Bepaalde Google-laptops konden via de Play Store Microsoft-apps als Word en PowerPoint installeren, maar nu zijn ze verdwenen. Op Android-smartphones en -tablets werken de apps nog wel.

Niet alle Chromebooks hebben de Play Store, maar de modellen met toegang kunnen niet langer Microsoft Office-apps installeren. Dat meldden verschillende internetgebruikers en technologiewebsites vannacht. Computeridee kan op de Acer R11 en ASUS Flip C100P (met Play Store) ook geen Word, PowerPoint en Excel installeren, terwijl dat voorheen wel het geval was. Als je de apps nog niet op je Chromebook staan, kun je ze dus niet installeren. En staan ze wel op je apparaat dan lijk je geen updates meer te krijgen. 

Reden is onbekend

Of Google of Microsoft de Office-apps per ongeluk ongeschikt heeft gemaakt voor Chromebooks, is nog onduidelijk. Het lijkt er niet op dat de apps zijn verwijderd omdat ze slecht werken op Chromebooks: de afgelopen weken draaiden Word, Excel en andere apps prima. Aannemelijker is de gedachte dat Microsoft de apps niet meer op Chromebooks wilt hebben omdat er niets aan verdient. Chrome OS-gebruikers maken gratis gebruik van de Android-versies (uit de Play Store), terwijl Windows- en Mac-gebruikers tientallen euro's per jaar moeten betalen voor Office. Het is mogelijk dat Microsoft daarom werkt aan een betaalde Office-versie voor Chrome OS, maar het bedrijf wil nog niet met een reactie komen.

Update: Microsoft laat tegenover 9to5Google weten dat de Office-apps uit de Play Store voor Chromebooks zijn gehaald omdat er met Google gewerkt wordt aan het optimaliseren van de apps. Daarnaast geeft het bedrijf aan dat het Office-pakket straks niet meer gratis te gebruiken is voor alle Chromebooks. Modellen met een scherm groter dan 10,1 inch (en dat zijn praktisch alle Chromebooks) hebben dan een Office 365-abonnement nodig. Microsoft hanteert die standaard ook op tablets met Windows en iOS. Zo kun je op de iPad Mini Office gratis gebruiken, terwijl op de iPad Pro een betaald abonnement vereist is.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten