Miljarden profielen Google+ worden gearchiveerd 2019-03-18T10:55:06

Eigen stedengids maken met Google My Maps 1

Waarschuwing: gat in WinRAR actief misbruikt

Miljarden profielen Google+ worden gearchiveerd

Miljarden profielen Google+ worden gearchiveerd

Je bent vast bekend met The Internet Archive, een site die webpagina's archiveert. Op die manier blijft er een kopie beschikbaar voor naslagwerk, ook als de site in kwestie niet meer bestaat. En dat gebeurt nu ook met miljarden Google+-profielen.

Google maakte namelijk eind 2018 bekend dat Google+ zou stoppen. Het eigen sociale netwerk van de zoekgigant was altijd al een zorgenkindje, dat nooit een groot succes werd. Toch bestaan er meer dan 3 miljard Google+-profielen.

Een deel daarvan is ontstaan doordat Google+ een tijdje verplicht aan Google-accounts werd gekoppeld. Het betekent lang niet dat al die profielen ook daadwerkelijk actief gebruikt werden voor het plaatsen van berichten, bijvoorbeeld.

Aanmodderen

Na jaren van aanmodderen is Google nu klaar met het trekken aan dit dode paard. Niet alleen omdat er te weinig interesse voor was, maar ook omdat er een kwetsbaarheid werd ontdekt waardoor persoonlijke gegevens van gebruikers op de tocht stonden. Voor zover bekend is daar nooit misbruik van gemaakt.

In plaats van het gat te dichten, is gekozen om Google+ vanaf 2 april uit te faseren. The Internet Archive vindt het echter zonde dat al die profielen zomaar verdwijnen, en is een groot backup-proces gestart. De profielen maken straks dan ook deel uit van de Wayback Machine, de zoekmachine waarmee honderden miljarden webpagina's te vinden zijn. Op deze pagina zie je dat live gebeuren.

Niet mee eens?

Mocht je nou niet willen dat jouw profiel straks zomaar terug te vinden is, dan is nu de tijd aangebroken om je profiel te verwijderen. Je kunt dan ook een backup van je eigen gegevens maken, puur voor eigen beheer. Lees bij onze collega's van Computer!Totaal meer hierover.

Overigens kun je naderhand ook pagina's laten verwijderen uit het grote internetarchief. Volg daarvoor deze link.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord