Miljoen vlieguren voor internetballonnen Google 2019-07-29T09:28:30

Skype: videogesprek voeren

Kaspersky: Wachtwoord-stelende malware rukt op

Miljoen vlieguren voor internetballonnen Google

Miljoen vlieguren voor internetballonnen Google

De internetballonnen van Google hebben er inmiddels meer dan een miljoen vlieguren opzitten, zo maakt Google-zusterbedrijf Loon bekend. Het zijn een soort zwevende zendmasten, die draadloos internet omlaag stralen naar slecht begaanbare locaties.

Een miljoen vlieguren vertaalt zich naar 40 miljoen kilometer, die de Loon-ballonnen de afgelopen jaren hebben afgelegd. Ze vliegen op 20 kilometer hoogte, in de stratosfeer. Daar staan ze in contact met stations op de grond, die weer-informatie naar ze stuurt.

Zo wordt er rekening gehouden met de windrichtingen. Op basis van het weerbericht kunnen de ballonnen bijvoorbeeld uit zichzelf zakken of stijgen, zodat ze niet wegwaaien en de internetdekking verloren zou gaan. 

4G-abonnement

Tot op heden betrof het enkel nog tests, maar het eerste commerciële project is kortgeleden ook gestart. Inwoners van Kenia kunnen een 4G-abonnement afsluiten bij hun telecomprovider. 4G die door de Loon-ballonnen mogelijk wordt gemaakt.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord