Minder dreigtweets en beledigingen op Twitter

© CIDimport

Minder dreigtweets en beledigingen op Twitter

Geplaatst: 22 april 2015 - 07:05

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:43

Redactie ID.nl

Twitter blijft stappen ondernemen om het netwerk veiliger te maken voor zijn gebruikers. Mensen die bedreigingen publiceren of beledigende tweets plaatsen, riskeren nu dat hun account wordt geblokkeerd.

Het sociale netwerk trekt daarvoor de regels wat breder dan voorheen. Waar je eerder al niet een andere Twitter-gebruiker specifiek mocht bedreigen, mag je nu ook geen geweld tegenover anderen promoten. Het verschil zit hem in de bewoording van een tweet. Naast 'ik doe je wat aan,' mag 'ik hoop dat iemand hem/haar wat aandoet' bijvoorbeeld ook niet meer.

Voor dergelijke tweets is een filter ingesteld, dat voortaan nog strenger gaat controleren. Accounts kunnen zodoende tijdelijk geblokkeerd worden. Het duurt dan een tijdje voor de scheldende twitteraar weer toegang krijgt. Twitter kan ook vragen om een telefoonnummer of de twitteraar dwingen de beledigende tweets te verwijderen.

Pesters

Eerder betreurde Twitter-topman Dick Costolo nog hoe gemakkelijk zijn sociale netwerk misbruikt kan worden door pesters. Daarom zijn er nu ook strengere regels rond het delen van intieme foto's van anderen, zonder dat diegene daar toestemming voor heeft gegeven. Ook daar wordt nu strenger op gelet.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten