MIT gebruikt Kinect voor Minority Report interface

© CIDimport

MIT gebruikt Kinect voor Minority Report interface

Geplaatst: 13 december 2010 - 08:29

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:20

Redactie ID.nl

De populaire Kinect voor de Xbox360 waardoor spelers hun lichaam als controller kunnen gebruiken, heeft al een heleboel andere toepassingen gekregen.

De populaire Kinect voor de Xbox360 waardoor spelers hun lichaam als controller kunnen gebruiken, heeft al een heleboel andere toepassingen gekregen. Zo hebben mensen aan de MIT (Massachusetts Institute of Technology ) de bekende interface uit de film Minority Report nagemaakt.

Hackers hebben het mogelijk gemaakt om de Kinect ook op andere systemen te gebruiken waardoor er verschillende toepassingen mogelijk werden. Zo is er een robot-helicoptertje uitgerust met de Kinect waardoor het zelf obstakels kan detecteren en ontwijken en hebben de knappe koppen van de MIT getracht de interface uit de film Minority Report na te maken waarbij Tom Cruise middel handgebaren voor een scherm verschillende foto's bekijkt.

De software die MIT heeft ontwikkeld kan handen en vingers onderscheiden en werkt samen met het open source programma ROS waarmee robotten aangestuurd kunnen worden.

In deze

van 2 minuten is te zien hoe het allemaal werkt. Voor de tech-heads onder ons is hier meer informatie te vinden over de werking van de Kinect met de ROS-software.

[Via Neowin.net]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten