Mobiele data-verslinders stappen over naar T-Mobile

© CIDimport

Mobiele data-verslinders stappen over naar T-Mobile

Geplaatst: 9 augustus 2011 - 06:30

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:44

Redactie ID.nl

Als gevolg van de verlaging van de datalimieten bij Vodafone, KPN en Hi verruilen veel grootverbruikers van mobiele data hun oude provider voor T-Mobile. Deze laatste biedt hogere limieten voor lagere prijzen, wat interessant is voor deze groep klanten.

Uit een onderzoek van Tweakers met 763 deelnemers blijkt dat het vooral de grootverbruikers zijn die van plan zijn om over te stappen. De meerderheid van de respondenten van het onderzoek blijft wél bij zijn of haar provider.

Zowel KPN, Vodafone als T-Mobile hebben de afgelopen weken nieuwe abonnementsvormen aangekondigd, waarbij het mobiele datagebruik duurder wordt en het mobiele datagebruik niet langer onbeperkt is. 

Het lag daardoor al in de lijn der verwachting dat veel klanten de nieuwe abonnementen met lage datalimieten niet zouden zien zitten. Velen zeggen dan ook geen nieuw contract af te sluiten bij de betreffende providers als de huidige abonnementsperiode voorbij is.

Het aantal abonnees dat zegt te blijven bij de huidige provider ligt bij T-Mobile het hoogst. 90 Procent zegt niet over te stappen. Een groot deel van de T-Mobile klanten is ook bereid om een nieuw abonnement af te sluiten, namelijk 47 procent. Bij Vodafone zegt 81 procent van de klanten te blijven. Maar bij KPN en Hi is dat respectievelijk slechts 65 en 62 procent.

De meerderheid van de deelnemers aan het onderzoek zegt bij de huidige aanbieder te blijven. Van de overstappers zetten de meeste koers naar T-Mobile. Deze overstappers zijn voornamelijk geïnteresseerd in het iSmart-abonnement met zijn hoge limieten en hoge snelheid. Respondenten denken bij T-Mobile de beste zaken te doen.

Bron: Tweakers

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten