Mobiele Firefox zo goed als gereed 2013-11-04T17:05:49

Apple Tablet wordt in januari gedemonstreerd

iPhone werkt nu met bluetooth toetsenbord samen

Mobiele Firefox zo goed als gereed

Mobiele Firefox zo goed als gereed

De mobiele versie van Firefox is zo goed als gereed, claimt Mozilla. De primeur is voor de Nokia N900. Deze smartphone krijgt als eerste de beschikking over de mobiele Firefox-browser, die de naam Fennec draagt. Andere smartphones volgen spoedig. Fennec is een opensourcebrowser waar een maand of 18 aan gewerkt is.

De mobiele versie van Firefox is zo goed als gereed, claimt Mozilla. De primeur is voor de Nokia N900. Deze smartphone krijgt als eerste de beschikking over de mobiele Firefox-browser, die de naam Fennec draagt. Andere smartphones volgen spoedig.

Fennec is een opensourcebrowser waar een maand of 18 aan gewerkt is. De browser krijgt flinke concurrentie van Opera, dat eveneens op meerdere mobiele platformen draait. Fennec kan synchroniseren met Firefox, zodat het mogelijk is door te gaan op de smartphone waar je gebleven bent op je pc. Uiteraard maakt Fennec gebruik van tabbed browsing en add-ons. Op dit moment worden er versies voor Linux (Nokia N900), Windows Mobile en Android ontwikkeld. Een iPhone-versie is voorlopig uitgesloten omdat Fennec geen gebruikt maakt van de door Apple verplichte WebKit-engine.

The Register


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord