'Mohawk Guy' Bobak Ferdowsi hit op internet

© CIDimport

'Mohawk Guy' Bobak Ferdowsi hit op internet

Geplaatst: 7 augustus 2012 - 07:59

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:10

Redactie ID.nl

Bobak Ferdowsi, ook bekend als 'Mohawk Guy', is gisteren in één klap een internetbekendheid geworden. De Nasa vluchtleider die hielp met de landing van de curiosity wist met zijn mohawk-kapsel ook de nieuwsgierigheid van de kijker te prikkelen. In een dag ging de Ferdowsi van 200 followers op Twitter naar 30.000!

Hoewel de meeste publiciteit natuurlijk ging naar de succesvolle landing van de Curiosity en de eerste foto’s die door de ruimteverkenner op Mars werden gemaakt, kon vluchtleider Bobak Ferdowsi ook op de nodige aandacht rekenen dankzij zijn kapsel. Een hanenkam (mohawk) met rode highlights en gouden sterren aan de zijkant valt nu eenmal op in een ruimte met mensen die het vooral van de inhoud van een hoofd moeten hebben en niet zozeer van het haar erop.

'Mohawk Guy' Bobak Ferdowsi hit op internet-16478147

© CIDimport

Toch zit het met de inhoud ook wel goed. Ferdowsi studeerde Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de Universiteit van Washington en het wereldwijd hoog aangeschreven MIT (Massachisetts Institue of Technology. De Mohawk Guy werkt inmiddels al 9 jaar voor Nasa en verandert voor belangrijke gebeurtenis tijdens het Curiosity-missie zijn kapsel. Constante is de hanenkam, maar deze keer dus met de patriottische en kosmische sterretjes aan de zijkant.

'Mohawk Guy' Bobak Ferdowsi hit op internet-16478148

© CIDimport

Een interview met Bobak Ferdowsi:

[Via: De Volkskrant]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten