Motorola wint patentzaak tegen Apple 2013-11-04T16:18:06

Hoge harddisk-prijzen nog tot 2013

Android 4 ROM voor Huawei-smartphone

Motorola wint patentzaak tegen Apple

Motorola wint patentzaak tegen Apple

Winst voor Motorola in een rechtszaak die het in Duitsland aanspande tegen Apple. Insteek was het patent op de netwerktechniek.

In Duitsland was Apple nog wel succesvol met een verkoopverbod van de Samsung Galaxy 10.6 maar in Australië is het verkoopverbod weer teruggedraaid en nu moet Apple dus weer zijn verlies slikken in de rechtszaak die was aangespannen door Motorola. Apple maakt met alle 3G-producten (waaronder iPhone en iPad) inbreuk op patent van Motorola.

 

Redelijk of niet?

Apple geeft aan dat het een redelijke prijs wilde betalen voor een licentie op de techniek van Motorola (Motorola is bij wet verplicht hun techniek voor een eerlijke prijs in licentie te geven wanneer een dergelijke techniek erg belangrijk is voor de branche). Motorola vond echter dat zij het recht hadden om meer dan het zogenaamde Frand-tarief te vragen voor de 4 jaren dat Apple  gebruikmaakte van het patent. Motorola was al sinds 2007 met Apple in gesprek en vond dat het redelijke licentie-eisen stelde aan Apple. Het bedrijf uit Cupertino zag dat toch anders waardoor Motorola een rechtszaak begon om gelijk te krijgen.  

 

In beroep

Apple gaat in beroep en geeft aan dat Apple-klanten in Duitsland zich geen zorgen hoeven te maken tijdens de kerstinkopen wanneer ze een iPhone of iPad willen, de producten zullen gewoon beschikbaar zijn. Mocht Apple het hoger beroep verliezen dan kan Motorola wel eisen dat Apple de functionaliteit uit hun producten haalt of het kan een verkoopverbod eisen op de 3G-producten van Apple.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord