Mozilla gaat advertenties tonen in Firefox

© CIDimport

Mozilla gaat advertenties tonen in Firefox

Geplaatst: 12 februari 2014 - 10:05

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:15

Redactie ID.nl

Softwaremaker Mozilla gaat advertenties tonen in Firefox. Daarmee hoopt het bedrijf nieuwe inkomsten aan te boren.

De advertenties komen te staan in de zogeheten 'Directory Tiles'. Dat zijn 9 blokken die gebruikers te zien krijgen wanneer ze een nieuw tabblad openen. Normaal gesproken staan daar de meest bezochte websites van de gebruiker, of recent bezochte pagina's. Binnenkort komen daar websites te staan die Mozilla zelf kiest.

Gesponsorde content
Het bedrijf kiest daarbij content die bijvoorbeeld goed past bij de locatie van de gebruiken, van bijvoorbeeld websites die in een bepaalde regio populair zijn. Ook is het mogelijk dat daar gesponsorde pagina's komen van Mozilla's partners.

Met de advertenties hoopt Mozilla meer winst te maken. Het bedrijf verdient zijn geld op dit moment voor zo'n 95% uit deals met zoekmachines. Google betaalt Mozilla bijvoorbeeld een hoog bedrag om de standaard zoekmachine van Firefox te zijn.

Alleen voor nieuwe gebruikers
De advertenties worden voorlopig alleen aan nieuwe gebruikers getoond. De functie wordt de komende weken uitgerold, maar wanneer de advertenties volledig geïntegreerd zijn in de browser is nog onduidelijk.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten