Mozilla: 'Standaard browser instellen in Windows 10 te lastig' 2015-07-31T11:02:45

Hoe stel je Chrome of Firefox als nieuwe standaard browser in voor Windows 10

Windows 10 gebruikt je computer om updates aan anderen te leveren

Mozilla: 'Standaard browser instellen in Windows 10 te lastig'

Mozilla: 'Standaard browser instellen in Windows 10 te lastig'

Het instellen van een andere standaard browser dan Edge is in Windows 10 te lastig. Althans, dat vindt Mozilla. De browsermaker wil dat Microsoft het makkelijker maakt om Edge bijvoorbeeld te vervangen door Firefox.

De baas van Mozilla heeft daarom een open brief geschreven aan Microsoft, en aan ceo Satya Nadella in het bijzonder.

Standaard

Edge is de nieuwe browser van Windows 10, en de opvolger van Internet Explorer. In Windows 10 staat Edge als standaardbrowser ingesteld. Hoewel Chrome of Firefox nog steeds gewoon te gebruiken zijn, is het lastig de default browser te veranderen.

Instellingen

Zo kun je de browser niet zomaar veranderen met een browserkeuzescherm, maar moet je daarvoor diep de instellingen in duiken. Dat is voor veel gebruikers een omslachtig proces, wat Mozilla-baas Chris Beard ook schrijft.

Microsoft verdedigt zich door te zeggen dat het zeker nog wel mogelijk is de browser te veranderen.

Hoe doe je dat dan precies? Lees in onze workshop hoe je Firefox of Chrome als standaard browser instelt in Windows 10.

Onze volledige review van de Edge-browser kun je hier lezen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord