Mozilla test Bing als Google-vervanger in Firefox 2021-09-23T09:56:54

Dvd-menu’s maken met DVDStyler

Check met deze app of jouw pc geschikt is voor Windows 11

Mozilla test Bing als Google-vervanger in Firefox

Mozilla test Bing als Google-vervanger in Firefox

Al jarenlang is Google de standaard zoekmachine in Firefox, maar mogelijk komt daar in de toekomst verandering in. Mozilla test tijdelijk Bing als vervanger, onder een klein deel van de Firefox-gebruikers.

Google betaalde Mozilla vorig jaar naar verluidt 400 á 450 miljoen dollar om tot eind 2023 de standaard zoekmachine in Firefox te blijven. Dat is voor Mozilla een belangrijke inkomstenbron. Toch onderzoekt men nu of Bing niet een betere optie is. Wie weet heeft Microsoft er wel een hoger bedrag voor over. In de Edge-browser is dit uiteraard ook al de standaard zoekmachine.

Het onderzoek vindt plaats op kleine schaal. Slechts 1 procent van alle Firefox-gebruikers merkt het verschil, wat in de praktijk neerkomt op zo'n 2 miljoen gebruikers. De test met Bing is op 6 september van start gegaan en duurt tot begin 2022. 

Zelf kiezen

Wie liever Google als standaard zoekmachine terugwil, regelt dat via about:preferences#search (in de adresbalk en dan Enter) of Instellingen, Zoeken, Standaardzoekmachine. Bij iedereen staat Bing al in het lijstje van beschikbare opties, naast onder andere DuckDuckGo en Wikipedia. Je kunt ook zelf zoekmachines toevoegen, zoals Startpage. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord