MS Paint in Windows 10 mag toch blijven 2019-04-24T10:43:19

Antivirus-problemen voor Windows 7 nog niet opgelost

Review: Motorola Moto G7

MS Paint in Windows 10 mag toch blijven

MS Paint in Windows 10 mag toch blijven

Heugelijk nieuws voor fervente MS Paint-gebruikers, het programma blijft toch een wezenlijk onderdeel van Windows 10. Toen in 2017 bekend werd dat Microsoft de tekensoftware zou schrappen, werd er massaal gerouwd.

Misschien dat daarom de plannen nu ook wel zijn gewijzigd. De testversie van Windows 10 toonde al een poosje een boodschap bij het openen van Paint, namelijk dat het programma vervangen zou worden door Paint 3D. Het 'oude' Paint zou beschikbaar blijven in de Microsoft Store, als losse download.

Melding weg

Twitteraar Rafael Rivera ontdekte echter dat die melding ineens weer verdwenen was. Daarop bevestigde Microsoft dat Paint voorlopig toch gewoon blijft bestaan. Sowieso blijft het een onderdeel van Windows 10 nadat de aankomende mei-update beschikbaar wordt gesteld. Wie MS Paint een warm hart toedraagt, kan de komende tijd weer rustig slapen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord