MSX Computer Magazine MCM gratis online 2013-11-04T16:14:45

BREIN: 'XS4ALL verschaft bewust valse en misleidende informatie'

Anonymous plant aanval op Facebook

MSX Computer Magazine MCM gratis online

MSX Computer Magazine MCM gratis online

Het lijfblad voor de Nederlandse liefhebber van MSX computers vanaf 1985, is nu vrij beschikbaar op de website. Goed nieuws dus voor de fervente MSX-gebruiker.

MSX Computer Magazine en zijn opvolger MSX Computer & Club Magazine verschenen tussen 1985 en 1997. Door de ongekende populariteit van de MSX-thuiscomputer, hadden deze bladen indrukwekkende aantallen abonnees en liep ook de verkoop van losse nummers als een trein. Op het hoogtepunt bedroeg de oplage rond de 40.000 exemplaren, waarmee MCM toen qua aantallen de tweede titel in Nederland en Belgiƫ was. Voor veel mensen was dit de eerste kennismaking met het fenomeen computer.

90 uitgaven als PDF te downloaden

MSX Computer Magazine cover

In Nederland werden 250.000 MSX-computers verkocht en zijn er wereldwijd nog altijd vele duizenden hobbyisten actief bezig met deze thuiscomputer. De tijdschriften van toen zijn daarbij nog steeds een bron van informatie. Dit leidt ertoe dat ertoe dat MSX Computer Magazine alle negentig verschenen uitgaven heeft gedigitaliseerd en online beschikbaar stelt. Het MCM online archief is nu voor iedereen als pdf-bestanden toegankelijk.

De lancering van het MCM online archief vond zaterdag 21 januari plaats, tijdens de MSX Beurs Nijmegen. Het MSX Computer Magazine online archief is een initiatief van een drietal voormalige redacteuren: Hayo Rubingh, Robbert Wethmar en Wammes Witkop, met als sponsor het maandblad PC-Active, ooit zusterblad van MSX Computer Magazine.

De gedigitaliseerde magazines vind je op http://www.msxcomputermagazine.nl/


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord