Museumcollectie te koop op eBay.nl

© CIDimport

Museumcollectie te koop op eBay.nl

Geplaatst: 14 augustus 2008 - 11:08

Aangepast: 27 augustus 2022 - 18:00

Redactie ID.nl

Het is weer eens wat anders dan postzegels, ansichtkaarten en suikerzakjes: een Nederlandse verzamelaar zet zijn complete museumcollectie van de Koninklijke Tabaksfabriek J. & A.C. van Rossem in de verkoop. Anton Knol verzamelt al meer dan 40 jaar. "Een unieke verzameling want het is compleet en begint bij het jaar 1775, het jaar dat de Tabaksfabriek werd opgericht.

Het is weer eens wat anders dan postzegels, ansichtkaarten en suikerzakjes: een Nederlandse verzamelaar zet zijn complete museumcollectie van de Koninklijke Tabaksfabriek J. & A.C. van Rossem in de verkoop.Anton Knol verzamelt al meer dan 40 jaar. "Een unieke verzameling want het is compleet en begint bij het jaar 1775, het jaar dat de Tabaksfabriek werd opgericht. De fabriek werd door de jaren heen vooral bekend vanwege zijn patentblikjes met de bekende klik-klak deksel."

Omdat hij te oud wordt, heeft hij de collectie nu online gezet. Het startbod bedraagt € 22.500,-. "Ik heb geen haast om de collectie te verkopen, dus ik kan mij permitteren om alleen zaken te doen met iemand die de verzameling echt op waarde weet te schatten," aldus Knol.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten