Muziekstreamingsdienst Apple nu al in problemen

© CIDimport

Muziekstreamingsdienst Apple nu al in problemen

Geplaatst: 2 april 2015 - 10:07

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:53

Redactie ID.nl

De muziekstreamingsdienst die Apple probeert op te zetten, wordt onderzocht door de Europese Commissie. Er wordt onderzocht welke afspraken Apple heeft gemaakt met platenlabels.

De Europese Commissie heeft vragen gesteld aan een groot aantal platenlabels over zulke eventuele afspraken. Dat hoeft niet per se tot een onderzoek te leiden maar het is vaak wel een eerste stap.

Platenlabels

De Europese Commissie is vooral bang dat Apple door afspraken met platenlabels ervoor kan zorgen dat grote artiesten Spotify niet meer gebruiken. Zo zouden platenlabels hun artiesten van Spotify af kunnen halen. Eerder gebeurde dit met Taylor Swift. Zij stopte bij Spotify en liep over naar iTunes. Daar was het wel mogelijk om haar muziek te beluisteren.

iTunes Match

De Apple streamingservice moet 7,50 euro in de maand gaan kosten en is daardoor goedkoper dan concurrent Spotify. Hoe de streamingservice eruit komt te zien is nog niet bekend, maar volgens bronnen gaat het heel erg lijken op iTunes Match, een functie die in iTunes zit. Bij de nieuwe muziekstreamingsdienst stap je over naar streamen in plaats van kopen.

Sinds de opkomst van streamingdiensten als Spotify ziet Apple de opbrengsten van losse verkoop kelderen.

Geen extra kosten

Apple maakt met de streamingdienst gebruik van het bekende iCloud. In die iCloud sla je voortaan je muziek op en daarom heb je je muziek altijd bij de hand. Daarnaast wil Apple het ook mogelijk maken om de muziekstreamingsdienst beschikbaar te maken voor Android-telefoons.   

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten