© CIDimport

Muzikaal speelvriendje

Geplaatst: 28 februari 2006 - 12:02

Aangepast: 19 september 2022 - 13:18

Redactie ID.nl

Een bekende presentatrice (Quinty Trustfull), TMF-VJ Miljuschka én tientallen journalisten op het Panoramaterras van Schiphol: zij vormden vanmorgen het ontvangstcomité van DJ-Iz. Dit buitenaards uitziende wezentje moet de opvolger gaan worden van - om maar eens een zijstraat te noemen - de Rubiks Cube en de Furby. Kortom: Dj-Iz moet een hype worden...Maar wat ís het dan precies?

Muzikaal speelvriendje

Een bekende presentatrice (Quinty Trustfull), TMF-VJ Miljuschka én tientallen journalisten op het Panoramaterras van Schiphol: zij vormden vanmorgen het ontvangstcomité van DJ-Iz. Dit buitenaards uitziende wezentje moet de opvolger gaan worden van - om maar eens een zijstraat te noemen - de Rubiks Cube en de Furby. Kortom: Dj-Iz moet een hype worden...

Maar wat ís het dan precies? Het is een interactieve dj, die je gewoon aan kunt zetten om naar te luisteren of waar je muziek mee kan maken en mixen. In de DJ-iZ zitten verschillende sensoren, waar je de muziek mee kan maken. Zo zit er in de buiksensor bijvoorbeeld verschillende beats geprogrammeerd, die je weer kunt combineren met ritmes en melodieën, die je kunt toevoegen door aan z’n oren te draaien. Ook kun je de muziek sneller of langzamer laten spelen en zelfs je eigen mix opslaan in het geheugen van DJ-iZ. Denk daarbij wel aan het genre elektronische muziek; een rock-nummer 'componeren' met Iz zit er niet direct in. Ook zit er een radiofunctie op, WZDJ-iZ FM. In deze functie denkt DJ-iZ dat hij een radio is ( maar het is geen echte radio ) en kun je door aan zijn oor te draaien opzoek gaan naar verschillende DJ-iZ radiostations. Tenslotte kun je 't ventje aan een geluidsbron hangen (denk: mp3-speler bijvoorbeeld), waarna-ie als speaker functioneren zal. De winkelprijs ligt rond de 50 euro. Vanaf half maart zal er geen ontkomen meer zijn aan DJ-IZ; dan ligt hij in alle grote speelgoedwinkels. Wie hem voor die tijd al in huis wil halen, moet naar Schiphol Plaza; Multitronics is de eerste twee weken het enige verkooppunt.

P.S. En wat we er zelf van vinden? Na een tiental minuutjes ermee stoeien luidt de eerste indruk: grappig, maar wél vooral voor jongeren.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten